×
Din webbläsare är för gammal och kanske inte fungerar så bra med Horsemanager. Ladda ner Firefox, Chrome eller Opera.
 
×

Bankgirot inbetalningar, ta med detta till banken!

För att Horsemanager/Vetmanager skall kunna bocka av dina betalningar och fakturor behöver du beställa tjänsten Bankgirot Inbetalningar av din bank och tillvalet Bankgirot Inbetalningar i Horsemanager/Vetmanager. Tillvalet ingår i ridskolemodulen, hovslagerimodulen och i Vetmanager. När tjänsten är igång kommer bankgirot meddela Horsemanager/Vetmanager varje gång en betalning inkommit till ditt bankgiro. För att detta skall fungera bra bör du ha ett bankgironummer som enbart släpper igenom betalningar med OCR-nummer, då blir så gott som alla betalningar automatiskt hanterade. Om ditt bankgiro inte kräver OCR-nummer kommer folk att skriva OCR-numret lite varstans och ungefär hälften av betalningarna kommer att hanteras automatiskt. Att kräva ett korrekt OCR-nummer kallas hård kontroll.

Är det så att du har gamla fakturor från tex ett annat system som ännu inte är betalda kan det vara dumt att låsa ditt bankgiro så att det bara tar emot betalningar med OCR-nummer. Då kan du först ange mjuk kontroll dvs den släpper både igenom betalningar med och utan OCR-nummer. När alla gamla fakturorna är betalda ber du banken ändra till hård kontroll.

Om du det är viktigt att kunder skall kunna betala utan OCR-nummer kan du starta ett extra bankgironummer som kräver OCR-nummer och ansluta till tjänsten. Kostnaden för ett extra bankgirokonto är låg. Naturligtvis pekar båda bankgironumren mot samma bankkonto.

Kostnad

Bankerna har olika prismodeller för att ta betalt för bankgirots tjänster. Kolla med din bank. Tillvalet Bankgirot inbetalningar ingår i ridskolemodulen, hovslagerimodulen ovh Vetmanager, har du inte någon av dem finns priset i Horsemanagers prislista.

Beställ detta

Var tydlig med om du vill ha hård eller mjuk kontroll samt om det gäller ditt befintliga bankgiro eller om du vill ha ett nytt.

Detta är vad du skall beställa av banken:

Ytterligare info för banken:

Har banken trots denna beskrivning frågor, be dem ringa Jonas på 072-341 26 39‬.

Lite sneda bilder som visar banken vad de skall göra