Din webbläsare är för gammal och kanske inte fungerar så bra med Horsemanager. Ladda ner Firefox, Chrome eller Opera.
 
 

Så här kommer du igång med hovslagerimodulen

Följ denna lista för att enkelt komma igång med hovslagerimodulen.

 1. För att den automatiska avbockningen av fakturor mot betalningar skall fungera behöver du gå till din bank och beställa en tjänst. Det tar ca en vecka för tjänsten att komma igång så det är en bra första punkt. Skriv ut detta och ta med till banken.
 2. Se ett antal av instruktionsfilmerna på www.horsemanager.se. Instruktionsfilmerna finns till vänster. Hoppa över de som har med ridskola att göra.
 3. För att gå vidare behöver du din kontoplan. Har du den inte, be din bokförare revisor skicka den till dig.
 4. Gå till www.horsemanager.se och skriv din mailadress i övre vänstra hörnet i fältet som heter ny gård.
 5. Följ instruktionerna och mata in de uppgifter som efterfrågas.
 6. När gården är skapad kommer du till inställningar för gården. Först är du på filken grund. Fyll i fälten så noga som möjligt. Tänk på att det är viktigt att kryssa i rutan moms. Ange också "noreply@horsemanager.se" som svartsmail till att börja med.
 7. Gå till fliken moduler och aktivera provperioden på hovslagerimodulen.
 8. När du är klar med grundfliken, gå till fliken Ekonomi. Kolla din kontoplan och ändra de förifyllda bokföringskontona. Om du inte begriper detta, be din bokförare/revisor om hjälp. De vet hur detta skall fyllas i. Gör rätt från början. Skapa inga artiklar förrän detta är klart.
 9. Gå till SMS-fliken och fyll i en lämplig SMS-avsändare.
 10. Under fliken Loga kan du välja färg på sidan och ladda upp logotype. Oftast är det bäst att maila logotypen till oss så lägger vi upp den åt dig.
 11. När du får besked av banken vilket bankgironummer du får på bankgirot inbetalningar, skriver du in det under fliken Ekonomi. Vill du komma igång direkt kan du ange ditt nuvarande bankgiro och byta sen.
 12. Skriv ner din prislista på papper om du inte har den.
 13. Skapa artiklar enligt instruktionsfilm 5. Filmen är gammal och ser lite annorlunda ut men beskriver preis vad du skall göra. Tänk på att alla priser du anger är exklusive moms.
 14. Vill du använda artikelgrupper skapar du dem under Insättningar/artikelgrupper. Skapa en ny, välj artiklar och välj sedan händelsetyper.
 15. Har du fler som skall kunna logga in och jobba i ditt företag, registrera dem under personal.
 16. Nu är du färdig att skapa ditt första hovslageriuppdrag. Kunden och hästen matar du in när du skapar uppdraget.