Din webbläsare är för gammal och kanske inte fungerar så bra med Horsemanager. Ladda ner Firefox, Chrome eller Opera.
 

Hur vi skyddar dina uppgifter

Har du skyddad identitet skall du inte registrera dig i Horsemanager/Vetmanager. Riktlinjer för hur skyddade personuppgifter skall hanteras saknas. Sådana riktlinjer borde tillhandahållas av datainspektionen.

Servern som Horsemanager/Vetmanager ligger på har ett bra skydd för fysisk åtkomst och stöld. Säkerhetskopiorna är krypterade, utvecklingsdatorerna som ibland innehåller en databaskopia för felsökning är även de krypterade.

Hantering av lösenord

Hösten 2011 hackades bloggtoppen.se och en massa lösenord kom på vift, våren 2012 drabbades linkedin. Det kan inte hända i Horsemanager/Vetmanager. Här ligger lösenorden krypterade med starkt kryptering inklusive så kallat salt (ibland kallat krydda) och kan inte dekrypteras. Vid inloggning krypterar servern det lösenord du skrivit och jämför med det krypterade som ligger i databasen. Stämmer de krypterade lösenorden med varandra loggas du in. Så här kan ett krypterat lösenord i databasen se ut:
$2a$10$W6s7zY5vSKZgyKAkcQKEEuXn78VEyO4oGgvo75Xy37BUV7omUvlb

Krypterad överföring

Förbindelsen mellan dig och Horsemanager/Vetmanager är krypterad så att en illasinnad buse inte kan avlyssna trafiken mellan Horsemanager/Vetmanagers server och din dator i syfte att tex knycka ditt lösenord. Du kan se att överföringen är krypterad genom att URLen i webbläsarfönster börjar med https. Dessutom kan det finnas ett stängt hänglås i vissa webbläsare som visar att överföringen är krypterad.
Tänk på att när du surfar på en sajt som inte har krypterad överföring kan all trafik mellan dig och sajten avlyssnas. Använd inte samma lösenord till sådana sajter som du använder på säkra sajter som Horsemanager/Vetmanager.

Certifikat

Ett sätt att hacka webbsajter är att sätta upp en nästan identisk sajt och på olika sätt styra över trafiken till den identiska fusksajten där man lurar av användarna information, lösenord och pengar. Genom ett webbplatscertifikat intygas att den sajt du är på verkligen är Horsemanager/Vetmanager. Ofta indikeras certifikatat i ett färgat fält vid urlen. Nedan visar hur det ser ut i Firefox och Chrome. I Chrome har jag klickat på det gröna fältet och certifikatsinformationen visas.

Läs mer om driftsäkerhet, datormiljö mm här